lunes, 3 de noviembre de 2008

Què cal aprendre de Llengua i Literatura i com s'aprèn?

Són dues habilitats que s'aprenen simultàniament

A l'hora d'aprendre llengua i literatura s'ha de tenir molt clar abans de tot, que llegir i escriure s'aprèn en el mateix moment, ja que fan referència a un mateix fet, el text escrit. Escrivim per ser llegit posteriorment.

L'objectiu principal, doncs, és poder comunicar-se tant per escrit com oralment seguint tot un procés durant l'escolarització.
A més, un altre objectiu seria que els nens acabessin trobant una motivació per llegir, començant a llegir textos i llibres d'interès per als nens, i que siguin significatius i organitzats. Com a mestres, hem d'oferir una gran varietat de textos als alumnes per tal de fomentar aquesta motivació, com per exemple, treballant a partir de notícies dels diaris, cartells, propaganda, fulletons, cartes...
En aquest procés d'ensenyament, sempre haurem d'explicitar l'objectiu pel qual es fa la lectura, tenint en compte els coneixements previs del nen i ajudar-lo a accedir al codi lingüístic.

Cal afegir, que tot aquest procés no només és una tasca de l'escola, sinó que tot el context que envolta a l'alumne influeix en aquest procés d'aprenentatge que es dóna al llarg de la seva vida.


Laura Coromina
Sandra Riera

No hay comentarios:

Publicar un comentario