martes, 18 de noviembre de 2008

2.5. Debateu sobre les possibilitats, els avantatges i els inconvenients de l'ús del Messenger en relació amb el treball de la Llengua.

El Messenger és un servei de missatgeria instantània el qual permet que dues o més persones es posin en contacte a través d’internet. Permet utilitzar tant text, com escriure a mà, intercanviar fitxers, mantenir converses per veu i, fins i tot, mantenir una videoconferència gràcies a la càmera digital.
Cal reconèixer que el Messenger ha significat un avenç molt important dins l’era de les noves tecnologies, però també cal afegir que té alguns inconvenients referint-nos amb el treball de la llengua.

Alguns dels inconvenients que trobaríem serien els següents:
- L’ús d’abreviacions de les paraules fa que a l’hora d’escriure formalment es facin faltes ortogràfiques.
- Hi poden haver mal interpretacions de paraules/frases, les quals no se’n farien si es diguéssin oralment.
- Al haver-hi molta informació, pot arribar a dispersar l’atenció.
- Aïllament, , excessos amb contactes i icones, distorsió temporal, inconsciència de conseqüències a la vida real, trastorn de la son, dolors cervicals i addició.


Però no tot són inconvenients. També hi ha avantatges en l’ús d’aquest servei que podrien ser les següents:
- Provoca agilitat en la mecanografia gràcies a la pràctica.
- En qualsevol moment un es pot comunicar sense cap problema.
- S’exercita la lectura.
- Immediatesa, simultaneïtat, creació/vinculació d'una xarxa social, accessibilitat, expressió emocional, afavoreix el treball en equip, permet realitzar muiltitasques, supera limitacions d'espai i temps.

Per acabar, caldria afegir que molts mestres i educadors no estan del tot d’acord en l’ús d’aquest mètode de comunicació, ja que s’hi poden trobar manques de contingut en les converses i un caràcter efímer de la comunicació oral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario