martes, 4 de noviembre de 2008

2.1. Cerqueu i mostreu algunes activitats escolars del treball de l'àrea de Llengua en què s'utilitzi Internet "com a aparador" dels treballs escolars

Actualment podem trobar múltiples i diverses activitats, dins de la xarxa, que treballen l'àrea de llengua, en volem mostrar algunes, les quals a més siguin un reflex de com s'utilitza l'internet "com a aparador", en primera instància volem deixar clar què vol dir aquesta expressió: es refereix a la l'ús d'internet des dels mateixos centres, per tal de difondre activitats i informacions útils. Aquestes sovint són realitzades pels propis alumnes. Es tracta doncs de compartir les aportacions i les iniciatives.
Alguns exemples:
xtec.es/sgfp/lectoescriptura/index.htm
En aquesta pàgina web trobareu un apartat anomenat experiències didàctiques, on, aquestes es classifiquen per comarques, podeu entrar a DT Barcelona i llegir l'activitat anomenada "Llorens Farigola: un taller de llenguatge per a la diversitat".
Al nostre entendre, compartir les iniciatives de cada centre és una eina molt útil, pedagògicament estem treballant a diversos nivells, una part referida als valors, exemplificat amb el fet de compartir les activitats, una altre part referida a introduir les noves tecnologies dins dels espais de treball, com ja s'ha dit en múltiples ocasions: les TIC estan a l'ordre del dia i per tant cal conèixer-les i dominar-les, aquesta és doncs una manera d'aconseguir aquest objectiu d'una forma amena i motivadora.
Per tant, i concloent, direm que pedagògicament estem molt a favor d'utilitzar les ienes tecnològiques que tenim al nostre avast per difondre l'educació als nostres alumnes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario