martes, 28 de octubre de 2008

1.4 Exemples d'activitats que es podrien fer "a classe de Llengua" utilitzant algun dels recursos TIC que permetin exemplificar els "models d'ús"

Activitats amb l’ordinador com a instructor:

JClic : activitats de relacionar paraules amb imatges, posar una paraula amb un espai buit i l’Infant ha d’afegir la lletra que falta a l’espai, fer clic a una icona i s’escolti una acció i l’Infant ha d’escriure l’acció que ha escoltat, muntar un puzle relacionant el so amb la paraula, copiar a sota la mateixa paraula que hem escrit en un requadre, etc.

Activitats amb l’ordinador com a eina de treball:

Power Point:que els infants inventin un conte afegint imatges, so, lletres; inserir una fotografia d’un carro de la compra i al costat escriure els productes que hi han a dins; muntar un petit àlbum de fotos amb comentaris al costat, etc.

Microsoft Word : escriure una petita historieta en grup, fer títols per decorar la classe, fer un collage amb imatges, realitzar un calendari per penjar a l’aula...

Activitats basades en simulacions i en la resolució de problemes:

Activitats amb el Programa Kidware: aquest és un producte comprensiu del currículum d’educació infantil que inclou tres components essencials: diset programes per nens, administración de clases i opcions d’informes i eines del profesor per plantejaments i comunicación.Per tant, ens permet treballar diversos temes educatius relacionats amb la vida real.

Activitat posem veu als contes: en petit grup llegeixen les frases d'un conte, el text del qual ja està escrit i amb tot el grup es reparteixen les frases que cadascú dirà. Després, es graba amb l’Audacity i s’exporta en arxiu mp3. Per últim, inseriran els arxius de veu, en una presentació de powerpoint.

No hay comentarios:

Publicar un comentario