miércoles, 29 de octubre de 2008

Vídeo impacte de les TIC a l'educació


Aquí us deixo un vídeo que està força bé sobre les TIC al sistema educatiu xilè. Surt l'aplicació pràctica a l'aula en alguns col•legits.

martes, 28 de octubre de 2008

1.4 Exemples d'activitats que es podrien fer "a classe de Llengua" utilitzant algun dels recursos TIC que permetin exemplificar els "models d'ús"

Activitats amb l’ordinador com a instructor:

JClic : activitats de relacionar paraules amb imatges, posar una paraula amb un espai buit i l’Infant ha d’afegir la lletra que falta a l’espai, fer clic a una icona i s’escolti una acció i l’Infant ha d’escriure l’acció que ha escoltat, muntar un puzle relacionant el so amb la paraula, copiar a sota la mateixa paraula que hem escrit en un requadre, etc.

Activitats amb l’ordinador com a eina de treball:

Power Point:que els infants inventin un conte afegint imatges, so, lletres; inserir una fotografia d’un carro de la compra i al costat escriure els productes que hi han a dins; muntar un petit àlbum de fotos amb comentaris al costat, etc.

Microsoft Word : escriure una petita historieta en grup, fer títols per decorar la classe, fer un collage amb imatges, realitzar un calendari per penjar a l’aula...

Activitats basades en simulacions i en la resolució de problemes:

Activitats amb el Programa Kidware: aquest és un producte comprensiu del currículum d’educació infantil que inclou tres components essencials: diset programes per nens, administración de clases i opcions d’informes i eines del profesor per plantejaments i comunicación.Per tant, ens permet treballar diversos temes educatius relacionats amb la vida real.

Activitat posem veu als contes: en petit grup llegeixen les frases d'un conte, el text del qual ja està escrit i amb tot el grup es reparteixen les frases que cadascú dirà. Després, es graba amb l’Audacity i s’exporta en arxiu mp3. Per últim, inseriran els arxius de veu, en una presentació de powerpoint.

Presentació

Hola sóc la Sandra Riera, tinc 22 anys i sóc estudiant de 3r de magisteri d'educació especial.

Actualment estic realitzant les meves pràctiques a una escola ordinària a Polinyà del vallès, crec que la pràctica en aquesta escola em serà de molta utilitat, ja que, estan molt involucrats en l'adaptació de la metodologia en la utilització de les noves tecnologies.

Espero compartir les novetats d'aquest canvi que estic apreciant a l'escola on realitzo les pràctiques per poder-ho explicar i que us sigui d'utilitat.

Noves tecnologies

Penso que el fet d'utilitzar les noves tecnologies a l'escola pot originar un canvi favorable en el sistema educatiu, de manera, que els nostres alumnes aprenguin de forma més significativa i activa.Espero que aquesta assignatura ens proporcioni noves tècniques i estratègies relacionades amb les noves tecnologies, per fer-ne ús en la nostra futura professió

Les meves expectatives sobre l'assignatura

Cada dia que va passant, les noves tecnologies van agafant més força i importància, i cal tenir-les en compte.
Per això, com a futurs mestres que serem, crec que és convenient que tinguem una idea de quins diferents recursos hi ha per tal de treballar amb les noves tecnologies, en aquest cas amb relació amb l'àrea de llengua i literatura.
Així doncs, espero aprendre amb aquesta assignatura, nous recursos, maneres de fer per tal d'introduir els nanos en les noves tecnologies per tal d'arribar als objectius que ens anirem marcant.

lunes, 27 de octubre de 2008

1.3. Ús de les TIC per facilitar l'aprenentatge de Llengua i literatura

Tenint en compte que les TIC engloben, principalment, la informàtica, les telecomunicacions i les tecnologies de la imatge i el so, tenim un ampli ventall de recursos perquè sigui un aprenentatge més motivador i significatiu.

Hi ha tres formes d’ús de les TIC a l’escola:
1. L’ordinador coma a instructor (paradigma instructiu). A infantil, podem fer servir l’ordinador que “expliqui” diversos continguts, normalment relatius a fets i conceptes a l’usuari i li proposi determinats exercicis per comprovar-ne la seva comprensió.
2. L’ordinador com a eina de treball (paradigma emancipatori). Consistiria en fer algun treball de la classe utilitzant l'ordinador.

3. L’aprenentatge basant en simulacions i en la resolució de problemes (paradigma revelador). Aquí podríem ensenyar a aprendre a utilitzar llenguatges de programació com el LOGO o el BASIC.

1. PREGUNTES SOBRE EL PRIMER TEMA: L'ÚS DE LES TIC PER A L'APRENENTATGE DE LLENGUA I LITERATURA

Preguntes sobre el tema 1: L'ús de les TIC per a l'aprenentatge de Llengua i Literatura


Aquí penjo les preguntes perquè les anem contestant entre tots. Quan estiguin contestades totes penjarem les del tema 2. Caldra que cadascú faci una nova entrada posant com a títol l'enunciat de la pregunta i respondre. Cal posar 1.1, 1.2., 1.3, 1.4 perquè després quan fem les del tema dos no es confonguin.


1.1. Què cal aprendre de Llengua i Literatura?
1.2. Com s'aprenen aquests aspectes?
1.3. De quina manera l'ús de les TIC pot facilitar l'aprenentatge d'aquests aspectes?
1.4. Apunteu exemples d'activitats que es podrien fer "a classe de Llengua" utilitzant algun dels recursos TIC que permetin exemplificar cadascun dels "models d'ús" de les TIC que s'hi exposen.

viernes, 24 de octubre de 2008

Presentació

Jo em dic Robert i estic cursant 3er de Magisteri d'educació infantil. Per ara només faig pràctiques ja que vaig demanar una beca per treballar en una escola però al final no me la van concedir.

A part d'aquesta optativa, he triat educació en comunicació també amb el Xavier Àvila. A més a més, també vaig faig fer un curs d'estiu molt interessant i que recomano a tothom sobre la televisió i els mitjans de comunicació a l'aula en el qual, vam fer un debat, vam veure anuncis i els anlalitzavem, i parlavem si la televisió manipulava, si era educativa...

Expectatives sobre NTALL

Les meves expectatives tenen relació amb aprendre coses pràctiques, aplicables a l’aula, coses que em serveixin com a eina com a futur mestre ja que a vegades s’ensenya molta teoria i després no saps com aplicar-ho.

A més a més, desitjo que a part de treballar les noves tecnologies aplicades a l’àrea de llengua i literatura també aprengui a utilitzar algun programa nou ja que he fet alguns cursos relacionats amb les noves tecnologies i a vegades ja havia fent el que ens explicaven..

També voldria afegir que tenia curiositat per saber com era fer una assignatura no presencial, vist que no n’havia fet mai cap.

Per concloure, espero aprendre molt i que gaudeixi fent aquesta assignatura.

Expectatives respecte l’assignatura de NTAALL

Durant aquesta assignatura m’agradaria treballar amb programes multimèdies que verdaderament siguin útils i educatius per a les escoles alhora de treballar la llengua i la literatura . És a dir, innovar-nos de material multimèdia, ser capaços d’editar vídeos amb programes tals com el Pinacle, saber renovar les pàgines webs dels centres, cercar per la xarxa pàgines webs de gran utilitat i fer una llista o selecció d’aquestes, conèixer i utilitzar programes superiors al JCLIC, veure totes les possibilitats del Nero o d’altres semblants...És a dir, que el mestre/a haurien de ser capaços de dominar aquest ventall tan ampli de recursos multimèdies que aquesta assignatura ens dóna l’ocasió d’aprendre.

No obstant això, seria idoni debatre altres temes que formen part de la societat actual tals com: quins jocs són educatius? quins no? Perquè? quins interessos s’amaguen darrera de la televisió?, la publicitat té afectes negatius pels infants que passen hores senceres davant la televisió?...

D’altra banda, opino que seria molt interessant que entre tots nosaltres que ens dediquem al camp de l’educació puguem exposar, intercanviar, compartir idees,aprenentatges, reflexionar, col·laborar mútuament davant de qualsevol dubte o inquietud, etc.

En resum, desitjo poder ampliar els meus coneixements, capacitats i pràctica sobre les NTIC realitzant aquesta optativa.

Presentacions

Em dic Tania i actualment sóc estudiant de la Universitat Ramon Llull . Aquest any és l'últim any que curso els estudis de Magisteri d'Educació Infantil. Així, doncs, estic realitzant una beca que ofereix la facultat per treballar a L'EBM L'Arquet( Barcelona) 3´5h diàries. Faig de mestra complementària per tant, no tinc cap edat assignada, simplement vaig a les classes on sóc de gran ajuda i realitzo altres tasques tals com: plantar plantes al pati, endreçar l'aula de material, etc.Ara que m’he presentat, espero que vosaltres també ho feu perquè ens coneguem millor.

jueves, 23 de octubre de 2008